Poměr: 15 dkg másla, 4 vejce, 4 žemle, asi 1/5 litru mléka, trochu muškátového květu, 1 hořká mandle, sůl, ½ dkg cukru,5 dkg spařených, sloupnutých a na drobno nakrájených mandlí, 10 dkg rozinek a 3 až 6 dkg strouhané housky.
Postup: V misce utřeme máslo do pěny a postupně k němu přimícháme 3 žloutky, 1 vejce, žemle v mléce namočené, dobře vymačkané a prolisované, květ, strouhanou mandli, sůl, cukr, oloupané, na drobno nakrájené mandle, spařené vychladlé rozinky, podle potřeby strouhané housky a dobře vše promícháme. Nakonec do nádivky lehce přimícháme ze tří bílků ušlehaný tuhý sníh. (Tuto nádivku můžeme také péci v plechovém tvořítku, vymazaném máslem a vysypaném strouhanou houskou, ve vodní lázni.)
Zanechat komentář