Nádivka z uzeného masa (tradiční velikonoční pokrm)

60 dkg vařeného uzeného masa bez kosti, 3 vejce, ½ l mléka, asi 5 až 6 lžic strouhané housky (15 dkg), sůl, pepř, špetka nového koření, 1 lžíce sekané petrželové natě nebo mladých kopřiv nebo kerblíku, máslo nebo sádlo na vymaštění pekáčku

Vejce rozšleháme metlou do pěny, přilijeme k nim mléko, přidáme strouhanou housku, umleté uzené maso, sůl, koření a zelené natě. Nádivku necháme asi ½ hodiny stát, aby houska nabobtnala. Pak ji vlijeme do vymaštěného žáruvzdorného pekáčku a pečeme při středně silném ohni ½ až ¾ hodiny.

Obměna: místo uzeného masa použijeme půlku vařené slepice s kouskem slaniny pro chuť, nebo vařený vepřový kořínek.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>