Nákyp z palačinek

Upečeme palačinky podle základního receptu. Náplň si vybereme podle chuti a podle dostupnosti přísad. Můžeme použít jedni náplň nebo kombinovat 2 až 3 druhy. Palačinky klademe naplocho (jako dortové placky) do nízké zapékací mísy, potíráme je náplní a tak pokračujeme, až je vše spotřebováno. Poslední palačinku pokropíme máslem, posypeme parmezánem a nákyp zapečeme v troubě. Upečený nákyp zdobíme syrovou zeleninou.

Obměna: Palačinky potřené náplněmi můžeme v hlubší zapékací míse zalít dvěma osolenými vejci, rozkvedlanými v šálku čerstvé smetany.

Náplně:

Masitá kaše.

Dušené žampiony zahuštěné bešamelem.

Drobně pokrájená šunka opečená na másle a smíchaná s parmezánem.

Dušený květák zahuštěný trochou bešamelu a posypaný parmezánem.

Dušený a zahuštěný zelený hrášek.

Dušená loupaná rajčata posypaná petrželovou natí.

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>