Nářezová mísa obyčejná

K přípravě této nářezové mísy volíme pokud možno salámy rozdílné chutí i vzhledem. Salámy nakrájené na tenké plátky rozložíme na mísu buď v řadách, nebo vějířovitě tak, aby v jednotlivé řadě nebo vějíři byly vždy plátky z jednoho druhu salámu. Jednotlivé řady nebo vějíře salámu se mají od sebe lišit i barvou, aby mísa působivě vypadala. Větší plátky salámu na jedné straně nožem do poloviny rozkrojíme a svineme kornoutek, který pak můžeme naplnit vějířkem z okurky, čtvrtkou vařeného vejce apod. Plátky salámů, zejména měkkých, můžeme na mísu rozložit také tak, že je v polovině lehce přehneme.
K obložení pak použijeme rajčat, ředkviček, paprik, oliv, kyselých okurek, vařených vajec, másla, rosolu atd. Na zdobení je vhodný hlávkový salát nebo zelená petržel.
Příloha: Chléb všeho druhu a popř. majonéza okořeněná.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>