Nářezová mísa s drůbeží

Kromě různých druhů salámu a pečených mas přibíráme k přípravě této mísy také pečenou drůbež, plněná nebo obložená vejce, sýry, olejovky apod. Mísu upravujeme takto: Na oba konce větší oválové mísy rozložíme vějířovitě vařený uzený hovězí jazyk, nakrájený na tenké plátky. Jednu podélnou stranu mísy obložíme na plátky nakrájenou šunkou a druhou podélnou stranu obložíme na plátky nakrájeným rostbífem. Do středu mezi urovnané plátky šunky a rostbífu položíme upečené, na porce nakrájené kuře nebo na porce nakrájenou kachnu či husu. Tam, kde se jazyk vějířovitě sbíhá, položíme listy hlávkového salátu, na které dáme plněná vejce.
Příloha: Chléb všeho druhu, saláty ze syrové zeleniny, kyselé okurky apod. Taktéž majonézové omáčky jsou často vhodnou přílohou.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>