Nudle špagetové

2 vejce, za 2 půlky skořápek vody, hrubé mouky podle potřeby

Z přísad uděláme tužší těsto a vyválíme plát asi 2 mm silný. Necháme jej po obou stranách trochu oschnout, pak jej sbalíme naplocho na pruh asi 5 až 6 cm široký. Širokým nožem krájíme 2 mm široké nudle, hned je házíme do vařící osolené vody, zamícháme dlouhou vidlicí, aby se rozdělily a dobře povařily. Po 6 minutách ochutnáme, jsou-li uvařené a scedíme je. Podáme omaštěné, posypané strouhankou jako přílohu k pečením nebo jako samostatný pokrm či přílohu posypané parmezánem, polité máslem a pokapané kečupem.

Štítky:  ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>