Poměr: 35 dkg nudlových čtverečků – flíčků, 3 l vody na vaření, sůl, 8 dkg másla, 2 vejce, 20 dkg šunky nebo šunkového salámu, 2/10 litru kyselé smetany a trochu tuku a strouhané housky na vymazání a vysypání ohnivzdorné misky.
Postup: Ve slané vodě uvařené, scezené, studenou vodou prolité nudlové čtverečky necháme dobře odkapat. V misce utřeme máslo do pěny, pak k němu přimícháme žloutky, drobně rozsekanou šunku, smetanu, sůl a nudlové čtverečky. Nakonec do směsi promícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Směs pak naplníme do tukem vymazané a strouhanou houskou vysypané ohnivzdorné misky a v horké troubě zapékáme asi ¾ hodiny.
Obměna: Místo šunky nebo salámu můžeme použít vařeného uzeného masa. Nemáme-li ohnivzdornou misku, zapékáme flíčky v kastrole nebo pekáčku.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Salát ze syrové zeleniny nebo zelenina vařená na kyselo.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář