Obalování pokrmů před smažením

Nejobvyklejší způsob obalování je ten, že připravený pokrm (zeleninu) obalíme nejdříve v mouce, pak smáčíme v rozšlehaném vejci a nakonec obalujeme v prosáté housce.
Některé druhy zelenin, ale i jiné potraviny nabudou zvlášť dobré chuti, obalíme-li je v těstíčku na smažení a vysmažíme-li je pak v dostatečném množství tuku. Aby těstíčko na zelenině dobře drželo, obalíme ji nejdříve v prosáté mouce. Kromě toho musí být těstíčko na smažení hustší než těstíčko na palačinky. Příliš husté těstíčko rozředíme trochou mléka nebo piva, popř. vína. Do hotového těstíčka na smažení můžeme přimíchat i jemně rozsekanou zelenou petržel nebo pažitku, popř. šunku, vařený zelený hrášek, nastrouhaný sýr apod.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>