Okurky čerstvé dušené na slanině

Poměr: 1,20 kg okurek, 5 dkg slaniny, 2 dkg cibule, sůl, trochu zelené petržele a citrónové šťávy.

Postup: Okurky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, jádra odstraníme a okurky nakrájíme na kousky dlouhé asi 6 cm a široké 2 cm. V kastrolu rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, pak přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, do ní vložíme nakrájené okurky, osolíme a dusíme je ve vlastní šťávě tak dlouho, až zesklovatí. (Okurky nesmějí být příliš měkké, musí zůstat křehké.) Je-li třeba okurky při dušení trochu podlít, použijeme k tomu šťávy vymačkané z vydlabaných okurkových jader. Udušené okurky upravíme na mísu, posypeme jemně rozsekanou zelenou petrželí a pokapeme citrónovou šťávou.
Podáváme jako přílohu k minutkám, k různým pečením apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>