Okurky čerstvé smažené

Poměr: 2 středně velké, tvrdší okurky, sůl, pepř, trochu cukru, mouka, vejce a strouhaná houska na obalení a tuk na smažení.

Postup: Oloupané, rozpůlení a vydlabané okurky nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, krátce je v osolené vodě povaříme a necháme vychladnout. Potom je usušíme, osolíme, trochu opepříme a ocukrujeme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhané housce a do zlatova vysmažíme. Vysmažené upravíme na talíř a ozdobíme hlávkovým salátem nebo zelenou petrželí.
Podáváme jako mezichod.
Příloha: Vařené nebo opečené brambory, holandská nebo majonézová omáčka.

Pro 4 – 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Štítky:  , , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>