Omáčka játrová

½ lžíce sádla nebo 2 lžíce pokrájené slaniny, menší cibule, 15 dkg jater (hovězích nebo vepřových), špetka kmínu, špetka pepře, ½ lžičky soli, 1 lžička sádla, 1 lžíce hladké mouky, 2 šálky vývaru ze zeleniny nebo z kostky Masoxu

Na sádle nebo rozpuštěné slanině osmažíme drobně pokrájenou cibuli a přidáme zcela drobně pokrájená nebo naškrabaná játra. Dusíme je s kmínem asi ¼ hodiny mezitím uděláme žlutší jíšku ze lžičky sádla a 1 lžíce hladké mouky, zalijeme ji po částech vývarem a dobře promícháme. Jíšku přidáme k játrům, osolíme, opepříme a společně asi 10 minut povaříme. Tuto omáčku můžeme též částečně vychladlou mixovat nebo procedit.

Stejně připravujeme omáčku ledvinkovou.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>