Omeleta s bramborovou slámou (pro 1 osobu)

2 vejce, 2 lžíce mléka nebo vody, sůl, máslo na pánev, 1 středně velký brambor, oleje podle potřeby, 1 lžíce strouhaného parmezánu nebo čedaru, kečup

Oškrábaný brambor nastrouháme na okurkovém struhadle na tenká kolečka, která ještě nožem nakrájíme na tenké nudličky (jako zápalky). Osušíme je v utěrce a v rozpáleném oleji je usmažíme dozlatova. V hrnku rozšleháme metlou osolená vejce nastavená mlékem, vlijeme je na pánev s rozpáleným máslem nebo olejem a upečeme omeletu. Naplníme ji usmaženou, okapanou bramborovou slámou a přehneme tak, aby sláma byla trochu vidět. Povrch posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>