Omeleta štěpánská

Poměr: 4 vejce, 6 dkg pískového cukru, 8 dkg polohrubé mouky, 4 dkg tuku na pečení, 6 dkg meruňkové zavařeniny, 10 dkg kompotu na ozdobení a 2 dkg cukru na posypání. (Trochu tuku na vymazání a trochu mouky na vysypání pánve.)

Postup: V misce utřeme do pěny žloutky s poloviční dávkou cukru, k nim pak přidáme z bílků ušlehaný tuhý sníh, do kterého jsme zašlehali druhou polovinu dávky cukru, přisypeme mouku a lehce zamícháme. Tuto hmotu dáme na pánev vymazanou tukem a vysypanou moukou, stejnoměrně rozetřeme a ve středně horké troubě ji pečeme asi 8 až 10 minut. Upečenou omeletu potřeme meruňkovou zavařeninou, vidličkou v půli přehneme a přesuneme na stříbrnou nebo porcelánovou oválnou mísu. Povrch omelety posypeme cukrem a ozdobíme kompotovaným ovocem.

Pro 2 osoby.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>