6 vajec, 4 zelené nepálivé papriky nebo kapie, 4 rajčata, 1 středně velká cibule, sůl, pepř, máslo na pánve
Omyté papriky opečeme po všech stranách dohněda. Pečeme je přiklopené kastrolem buď v troubě na plechu, nebo na plotýnce hořáku. Upečené papriky přelijeme studenou vodou, oloupeme je, složíme na prkénko a vytrhneme z nich stopku. Pak je podélně rozřízneme, odstraníme jádra a dřeň jemně rozsekáme. Rajčata spaříme horkou vodou, přelijeme je studenou vodou, oloupeme a dřeň bez jader rovněž rozsekáme. Na kousku másla podusíme sklovitě jemně pokrájenou cibuli a přidáme ji k dřením, které osolíme a podle chuti opepříme. Přilijeme rozkvedlaná vejce a vše smícháme.
Směs rozdělíme na čtyři díly a na dvou pánvích vymaštěných máslem upečeme omelety pouze po jedné straně. Jakmile směs navrchu ztuhne, sesuneme omeletu na talíř a přehneme ji v půli. Omelety podáváme se salátem.
Zanechat komentář