Omelety zeleninové

1 plná lžíce másla, 1 ½ lžíce hrubé mouky, šálek mléka, 4 vejce, sůl, květ, petrželová nať, 2 šálky pokrájené dušené zeleniny, máslo na pánev

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a povaříme nahusto. Do polovychladlé přidáme postupně žloutky, sůl, muškátový květ, petrželovou nať a dušenou nebo vařenou zeleninu (dobře okapanou). Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Na pomaštěné pánvi pečeme buď v troubě nebo na plotně omelety po obou stranách. Upečené omelety přehneme v půli a ihned je podáváme.

Zeleninové omelety připravujeme z květáku, chřestu, póru, hrášku, špenátu, kapusty, nebo ze směsi několika druhů zelenin.

 

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>