1 plná lžíce másla, 1 ½ lžíce hrubé mouky, šálek mléka, 4 vejce, sůl, květ, petrželová nať, 2 šálky pokrájené dušené zeleniny, máslo na pánev
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a povaříme nahusto. Do polovychladlé přidáme postupně žloutky, sůl, muškátový květ, petrželovou nať a dušenou nebo vařenou zeleninu (dobře okapanou). Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Na pomaštěné pánvi pečeme buď v troubě nebo na plotně omelety po obou stranách. Upečené omelety přehneme v půli a ihned je podáváme.
Zeleninové omelety připravujeme z květáku, chřestu, póru, hrášku, špenátu, kapusty, nebo ze směsi několika druhů zelenin.
Zanechat komentář