Ovesná kaše

Poměr: 30 dkg ovesných vloček, asi 2 litry vody nebo vývaru z vývarové kostky, sůl a 2 dkg másla.

Postup: Ovesné vločky buď ponecháme vcelku, nebo na strojku umeleme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou nebo vývarem, přidáme sůl a máslo a za stálého míchání je uvaříme na mírném ohni do měkka, až zhoustnou. To trvá u mletých asi 20 minut, u celých asi 30 minut. Hotovou kaši omastíme máslem nebo na sádle osmaženou cibulkou, popř. rozškvařenou slaninou.
Podáváme jako příkrm ke karbanátkům, k sekané pečeni, k dušenému skopovému masu, ke špenátu apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 – 40 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>