Poměr: ½ kg ovoce (jahody, meruňky, maliny apod.), 1 litr vody, 10 dkg cukru, 2 dkg škrobové moučky, 1/10 l mléka, šťáva z poloviny citrónu a trochu skořice.
Postup: Čerstvé ovoce pod tekoucí vodou omyjeme a je-li třeba, odpeckujeme, dáme do hrnce, přidáme cukr, přilijeme vodu a 10 minut povaříme. Potom vše prolisujeme žíněným sítem a postavíme znovu na plotnu. V mléce rozmícháme škrobovou moučku, nalijeme ji do prolisované ovocné směsi, 4 minuty povaříme a takto zahuštěnou polévku odstavíme. Nakonec do ní přimícháme citrónovou šťávu a skořici. Dobře vychlazenou polévku podáváme.
Příloha: piškoty.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář