Ovocná polévka z míchaného ovoce

Poměr: ½ kg ovoce (jahody, meruňky, maliny apod.), 1 litr vody, 10 dkg cukru, 2 dkg škrobové moučky, 1/10 l mléka, šťáva z poloviny citrónu a trochu skořice.

Postup: Čerstvé ovoce pod tekoucí vodou omyjeme a je-li třeba, odpeckujeme, dáme do hrnce, přidáme cukr, přilijeme vodu a 10 minut povaříme. Potom vše prolisujeme žíněným sítem a postavíme znovu na plotnu. V mléce rozmícháme škrobovou moučku, nalijeme ji do prolisované ovocné směsi, 4 minuty povaříme a takto zahuštěnou polévku odstavíme. Nakonec do ní přimícháme citrónovou šťávu a skořici. Dobře vychlazenou polévku podáváme.

Příloha: piškoty.
Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Štítky:  , , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>