2 plné lžíce měkkého tvarohu, 2 žemle, 1 lžíce másla, 6 lžic mléka, 1 lžička soli, 2 vejce a 1 žloutek, dle potřeby hrubé mouky, máslo, tvaroh a cukr a posypání
S žemlí skrojíme kůrku, střídku nakrájíme na plátky a pokropíme ji mlékem. Navlhlé žemle vymačkáme, dobře je rozmělníme nebo prolisujeme. Přidáme k nim nahřáté máslo, měkký prolisovaný tvaroh, ušlehaná vejce, sůl a mouku. Těsto dobře vypracujeme a necháme ½ hodiny odpočívat. Uděláme váleček, nakrájíme dílky, poklademe omytými osušenými švestkami a tence je těstem obalíme. Vaříme v osolené vodě 10 minut.
Podáváme s tvarohem a máslem.
Zanechat komentář