Ovocný dort

Poměr: Dortové těsto piškotové (viz Těsta na dorty č. 1493d), malinová a meruňková zavařenina, asi pět nebo šest půlených kompotovaných hrušek, kompotované třešně, trochu mletého kokosu nebo sladké strouhanky z piškotů, průsvitná poleva ze želatiny (viz Polevy č. 1492j) a bílkový sníh oslazený cukrem nebo šlehaná smetana.

Postup: Upečený vychladlý dort rozkrojíme na dvě placky a naplníme malinovou zavařeninou. Pak celý dort potřeme meruňkovou zavařeninou a povrch obložíme půlkami hrušek. Mezi hrušky dáme kompotované třešně. Strany dortu posypeme buď mletým kokosem, nebo sladkou strouhankou z piškotů. Na povrchový okraj dortu nastříkáme zvýšený okraj z bílkového sněhu nebo ze šlehané smetany. Potom ovoce přelijeme průsvitnou polevou ze želatiny a dort postavíme do chladu, aby poleva ztuhla. (Okraj vystříkaný z bílkového sněhu nebo ze šlehačky zabraňuje stékání polevy z dortu.)

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>