Poměr: Třené kvasnicové těsto, viz recept č. 1428b, 10 dkg pískového cukru, 1/8 litru vody, lžíce rumu, 5 dkg prolisované meruňkové zavařeniny, 3 dkg mandlí, 2 bílky, 5 dkg pískového cukru, 5 dkg moučkového cukru, 30 kompotovaných třešní nebo 1 oloupaný a na dílky rozdělený pomeranč. Plechové tvořítko ve tvaru srnčího hřbetu a trochu tuku na vymazání a mouky na vysypání tvořítka.
Postup: Podlouhlé plechové tvořítko vymazané tukem a vysypané moukou naplníme do tří čtvrtin třeným kvasnicovým těstem a necháme na teplém místě kynout. Vykynutý pás pečeme ve středně horké troubě asi 25 minut. Upečený pás ihned z tvořítka vyklopíme na drátěnou podložku, polijeme cukrovým sirupem s rumovou příchutí a necháme vychladnout. (Cukrový sirup si připravíme tak, že do hrníčku nasypeme 10 dkg pískového cukru, zalijeme 1/8 litru vody, postavíme na oheň a 4 minuty povaříme. Do prochladlého sirupu přimícháme rum). Strany vychladlého pásu potřeme meruňkovou zavařeninou a posypeme sloupnutými a na plátky nakrájenými opraženými mandlemi.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého po částech zašleháme 5 dkg pískového cukru a potom lehce přimícháme 5 dkg moučkového cukru. Sáček s větší hvězdičkovitou trubičkou naplníme ušlehaným sněhem a ozdobně nastříkáme na podélný povrch připraveného pásu. Do sněhu zasadíme třešinky nebo dílky pomeranče.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 2 hodiny.
Zanechat komentář