Ovocný pás z třeného kvasnicového těsta

Poměr: Třené kvasnicové těsto, viz recept č. 1428b, 10 dkg pískového cukru, 1/8 litru vody, lžíce rumu, 5 dkg prolisované meruňkové zavařeniny, 3 dkg mandlí, 2 bílky, 5 dkg pískového cukru, 5 dkg moučkového cukru, 30 kompotovaných třešní nebo 1 oloupaný a na dílky rozdělený pomeranč. Plechové tvořítko ve tvaru srnčího hřbetu a trochu tuku na vymazání a mouky na vysypání tvořítka.

Postup: Podlouhlé plechové tvořítko vymazané tukem a vysypané moukou naplníme do tří čtvrtin třeným kvasnicovým těstem a necháme na teplém místě kynout. Vykynutý pás pečeme ve středně horké troubě asi 25 minut. Upečený pás ihned z tvořítka vyklopíme na drátěnou podložku, polijeme cukrovým sirupem s rumovou příchutí a necháme vychladnout. (Cukrový sirup si připravíme tak, že do hrníčku nasypeme 10 dkg pískového cukru, zalijeme 1/8 litru vody, postavíme na oheň a 4 minuty povaříme. Do prochladlého sirupu přimícháme rum). Strany vychladlého pásu potřeme meruňkovou zavařeninou a posypeme sloupnutými a na plátky nakrájenými opraženými mandlemi.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého po částech zašleháme 5 dkg pískového cukru a potom lehce přimícháme 5 dkg moučkového cukru. Sáček s větší hvězdičkovitou trubičkou naplníme ušlehaným sněhem a ozdobně nastříkáme na podélný povrch připraveného pásu. Do sněhu zasadíme třešinky nebo dílky pomeranče.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 2 hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>