Ovocný salát andaluský

Poměr: 60 dkg pomerančů, 20 dkg majonézy smetanové, 5 dkg lískových oříšků, hlávkový salát a trochu citrónové šťávy.

Postup: Pomeranče oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stěny hlubší skleněné misky vyložíme listy hlávkového salátu, pokapanými citrónovou šťávou. Misku pak naplníme do tří čtvrtin nakrájenými pomerančovými kolečky a okraj mísy ozdobíme vystříhanými pusinkami z majonézy. Povrch pusinek posypeme nastrouhanými oříšky.
Podáváme jako přílohu ke studenému rostbífu, k studené šunce, anebo jako samostatný pokrm se švýcarskými brioškami.

Pro 6 – 8 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>