Paprikáš telecí

Poměr 75 dkg telecího masa z kližky a plecka, 6 dkg sádla nebo másla, 15 dkg cibule, 1 dkg sladké mleté papriky, sůl, 2 dl kyselé smetany, 1 až 2 dkg hladké mouky a trochu vývaru z kostí.

Postup: Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kostky. V kastrolu rozpustíme tuk, pak k němu přidáme velmi jemně nasekanou cibuli a trochu ji osmažíme. Potom přidáme papriku, nakrájené maso, osolíme a na prudkém ohni trochu opražíme. Maso pak za občasného podlévání vývarem udusíme do měkka. Měkké maso podlijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku, přisolíme a krátce zavaříme.
Obměna: Do paprikáše můžeme také přidat nakrájená rajčata a zelené paprikové lusky, které dusíme dohromady s masem.
Podáváme jako přesnídávku nebo jako samostatný pokrm.

Příloha: Vařené brambory nebo noky, popř. těstoviny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá ¾ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>