Papriky dušené na slanině

Poměr: 80 dkg zelených paprik, 8 dkg slaniny, 2 dkg cibule, trochu vývaru a sůl.

Postup: Omyté a jader zbavené papriky rozpůlíme podél a nakrájíme na jemné nudličky. V kastrolu rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, v ní zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené papriky, osolíme, podlijeme trochou vývaru a zakryté pokličkou dusíme do měkka, tj. asi 10 – 15 minut.
Podáváme jako přílohu k dušenému a pečenému hovězímu masu, k minutkám upraveným z hovězího masa, anebo jako samostatný pokrm s vařenými brambory nebo s dušenou rýží.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Celer, fazolové lusky, pór a tykev dušené na slanině připravujeme stejně jako „Papriky dušené na slanině“, viz recept č. 887.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>