Poměr: 80 dkg zelených paprik, 8 dkg slaniny, 2 dkg cibule, trochu vývaru a sůl.
Postup: Omyté a jader zbavené papriky rozpůlíme podél a nakrájíme na jemné nudličky. V kastrolu rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, v ní zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené papriky, osolíme, podlijeme trochou vývaru a zakryté pokličkou dusíme do měkka, tj. asi 10 – 15 minut.
Podáváme jako přílohu k dušenému a pečenému hovězímu masu, k minutkám upraveným z hovězího masa, anebo jako samostatný pokrm s vařenými brambory nebo s dušenou rýží.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 20 minut.
Celer, fazolové lusky, pór a tykev dušené na slanině připravujeme stejně jako „Papriky dušené na slanině“, viz recept č. 887.
Zanechat komentář