Poměr: 6 zelený paprik. Náplň: 3 dkg sádla, 2 dkg cibule, 40 dkg vepřového masa z plecka, 1 vejce, 10 dkg vařené nebo dušené rýže a sůl, – ½ litru rajčatové omáčky (viz recept č. 787).
Postup: V kastrolu na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibulku a pak k ní přidáme jemně umleté vepřové maso, vejce, sůl, dušenou rýži a vše dobře promícháme. Touto směsí naplníme očištěné, vydlabané a opláchnuté papriky. Do kastrolu nalijeme rajčatovou omáčku, do ní těsně vedle sebe narovnáme otvorem nahoru naplněné papriky a asi 30 – 40 minut dusíme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Brambory, noky, makaróny, knedlíky apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář