Poměr: ¼ litru tekuté šlehačky a 25 dkg nastrouhané čokolády.
Postup: Do kotlíku nebo kastrolu nalijeme šlehačku, přidáme nastrouhanou čokoládu, postavíme na oheň a přivedeme zvolna do varu. Občas vařečkou lehce zamícháme. Jakmile se směs začne vařit, ihned ji z ohně odstavíme, přelijeme ji do porcelánové misky, a když vychladne, postavíme ji nejméně na tři hodiny do chladu nebo do chladničky. Nejlépe je, když směs v chladničce necháme až do druhého dne. Potom směs metlou lehce vyšleháme v krém. V případě, že by se krém při šlehání srazil, nahřejeme mísu s krémem nad párou a znovu lehce vyšleháme.
Asi 25 dkg krému.
Úprava trvá, mimo dobu potřebnou k vychladnutí, 25 minut.
Zanechat komentář