Pařížský krém

Poměr: ¼ litru tekuté šlehačky a 25 dkg nastrouhané čokolády.

Postup: Do kotlíku nebo kastrolu nalijeme šlehačku, přidáme nastrouhanou čokoládu, postavíme na oheň a přivedeme zvolna do varu. Občas vařečkou lehce zamícháme. Jakmile se směs začne vařit, ihned ji z ohně odstavíme, přelijeme ji do porcelánové misky, a když vychladne, postavíme ji nejméně na tři hodiny do chladu nebo do chladničky. Nejlépe je, když směs v chladničce necháme až do druhého dne. Potom směs metlou lehce vyšleháme v krém. V případě, že by se krém při šlehání srazil, nahřejeme mísu s krémem nad párou a znovu lehce vyšleháme.
Asi 25 dkg krému.

Úprava trvá, mimo dobu potřebnou k vychladnutí, 25 minut.

Štítky:  ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>