Paštika ze zaječího nebo králičího předku

Poměr: 1 zaječí nebo králičí předek, 2 l vývaru ze zeleniny, 5 zrnek pepře, 25 dkg slaniny nebo tučné šunky, 6 dkg prosáté strouhané housky, 1 vejce, 4 dkg cibule, sůl, pepř, nebo trochu paštikového koření, 1/8 l vývaru ze zajíce nebo sladké smetany.

Postup: Zaječí nebo králičí předek dobře opereme a v zeleninovém vývaru s přidáním pepře uvaříme do měkka. (Trvá to asi hodinu.) Potom maso vykostíme, přidáme 15 dkg slaniny, cibuli a na masovém strojku dvakrát umeleme. K umletému masu pak přidáme zbylou slaninu nakrájenou na kostičky, vejce, strouhanou housku, sůl, koření, vývar nebo smetanu a vše dobře promícháme.
Plechové podlouhlé tvořítko nebo kastrol dobře vymastíme, naplníme kašovinou, zakryjeme mastným papírem, vložíme do vhodné nádoby s vodou a v troubě vaříme asi hodinu a čtvrt. Hotovou paštiku necháme dobře vychladnout, pak ji vyklopíme, nakrájíme na plátky, urovnáme na mísu a ozdobíme.
Podáváme jako samostatný pokrm, zejména jako studenou večeři.

Příloha: Chléb všeho druhu, brusinková nebo rybízová omáčka, popřípadě brusinkový kompot, apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 2 hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>