Poměr: ½ kg dušené nebo vařené míchané zeleniny na hrubo usekané (mrkev, celer a brukev),
20 dkg dušené rýže, 3 vejce, 4 dkg strouhané housky, sůl, trochu koření kari a 12 dkg na kostičky nakrájené slaniny. Tuk na vymazání a strouhaná houska na vysypání tvořítka.
Postup: Přísady uvedené v poměru dobře promícháme. Podlouhlé hlubší plechové tvořítko vymažeme dobře máslem, vysypeme strouhanou houskou, naplníme připravenou směsí a ve vodní lázni v horké troubě asi 45 minut pečeme. Upečenou paštiku vyklopíme na mísu a ozdobíme rajčaty a hlávkovým salátem.
Obměna: Místo slaniny můžeme do směsi přimíchat 6 dkg nastrouhaného ementálu.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Slané rohlíky a rajčatová omáčka.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.
Zanechat komentář