Paštika ze zeleniny

Poměr: ½ kg dušené nebo vařené míchané zeleniny na hrubo usekané (mrkev, celer a brukev),
20 dkg dušené rýže, 3 vejce, 4 dkg strouhané housky, sůl, trochu koření kari a 12 dkg na kostičky nakrájené slaniny. Tuk na vymazání a strouhaná houska na vysypání tvořítka
.

Postup: Přísady uvedené v poměru dobře promícháme. Podlouhlé hlubší plechové tvořítko vymažeme dobře máslem, vysypeme strouhanou houskou, naplníme připravenou směsí a ve vodní lázni v horké troubě asi 45 minut pečeme. Upečenou paštiku vyklopíme na mísu a ozdobíme rajčaty a hlávkovým salátem.
Obměna: Místo slaniny můžeme do směsi přimíchat 6 dkg nastrouhaného ementálu.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Slané rohlíky a rajčatová omáčka.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>