Ingredience: 4 husí stehna, 2 lžičky medu, 6 jader vlašských ořechů, hrubozrnná sůl, kmín, pepř, 1 větší cibule
Postup: Husí stehna řádně omyjeme a po celém obvodu potřeme solí. Necháme v chladu přes noc uležet. Druhý den stehna omyjeme v mléce, abychom se zbavili nadbytečné soli, u spodního kloubu uvolníme kůži řezem a vložíme na plech. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, poloviny jader vlašských ořechů, opepříme, přidáme kmín, podlijeme trochou vody a dáme péct na 180 stupňů. Pečeme zhruba 40 minut a pak kůži na stehnech propícháme jehlou, aby přebytečný tuk mohl odcházet a kůže se lépe propekla. Med rozředíme s vodou v poměru 1:1 a po 20-ti minutách s ním potíráme stehna. Stehna pečeme ještě 1 hodinu. Podáváme husí stehna s kousky ořechů.
Vhodná příloha: bramborové noky, červené zelí
Zanechat komentář