Ingredience: 800g vepřového bůčku bez kosti, 4 hlavičky česneku, 3 cibule, 1 červená cibule, 2 lžičky kmínu, 1 snítka tymiánu, sůl, pepř
Postup: Nejprve si připravíme bůček na pečení. Z bůčku nemusíme odstraňovat ani vrchní kůži. Stačí ji ostrým nožem a jemnými zářezy nařezat na kostičky o velikosti cca. 1,5×1,5cm. Bůček ze všech stran důkladně potřeme solí a na nakrájené vrchní části zajedeme se solí i do zářezů v kůži. Pak bůček také opepříme a vložíme do pekáče. Hlavy česneku rozkrojíme v půli jejich výšky a do pekáče přidáme rozkrojenou stranou vzhůru. Rozkrojenou stranu česneku také posolíme. Pak přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, kmín, nasekaný tymián, podlijeme vodou a dáme do rozehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme dokud nebude kůže křupavá – cca. 1,5 hodiny. Ke každé porci nesmíme při servírování zapomenout dát také 2 půlky hlav pečeného česneku a pečenou cibuli. Viz další recept na pečený bůček z webu o zabijačkách
Vhodná příloha: pečené brambory, bramborový knedlík
Zanechat komentář