Perkelt z párků

Poměr: 75 dkg párků, 6 dkg sádla, 20 dkg cibule, 1 ½ dkg mleté sladké papriky, sůl, 3 rajčata, 3 zelené papriky a vývar z kostí nebo z vývarové kostky.

Postup: V kastrole na rozpáleném sádle osmažíme nastrouhanou cibuli, na ni vložíme oloupané a na větší kousky nakrájené párky a krátce je opražíme. Potom přidáme mletou papriku, oloupaná, na plátky nakrájená rajčata a na nudličky nakrájené paprikové lusky, podlijeme je 2 dl vývaru, trochu přisolíme, zakryjeme pokličkou a asi 15 až 20 minut podusíme.
Poznámka: Nemáme-li čerstvé zelené papriky, vezmeme papriky zmrazené.
Podáváme jako přesnídávku nebo jako samostatný pokrm.

Příloha: Brambory, chléb nebo rohlík a salát ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 25 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>