Perlička pečená

1 perlička, sůl, 5 dkg slaniny, 1 ½ lžíce másla, 1 rovná lžička hladké mouky

Vykuchanou perličku upravujeme bez hlavy a bez nohou. Osolíme ji uvnitř i na povrchu a hustě protkneme proužky slaniny. Vložíme ji do kastrolu na rozehřáté máslo zády nahoru, a jakmile je na spodní straně opečena, obrátíme ji. Podléváme mírně a zpočátku ji dusíme na plotně přikrytou. Jakmile začíná měknout, opečeme ji dočervena, nejdříve na zádech a pak na prsíčkách.

Přílohy: brambory, kompoty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>