¾ kg zadního masa nebo plece, 1 lžíce másla nebo sádla, 1 menší cibule, 1 lžíce na hrubo ustrouhaného celeru, stejně petržele a mrkve, lžička hořčice, kousek citrónové kůry, lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce mléka, 3 lžíce strouhaného chleba, ½ bobkového listu, 3 zrnka pepře
Na másle podusíme nastrouhanou zeleninu a usekanou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme je, opečeme a za mírného podlévání dusíme doměkka. K podlévání si v malé nádobce vyvaříme citrónovou kůru, bobkový list a pepř. Jakmile maso změkne, přidáme ustrouhaný chléb a necháme ve šťávě rozvařit. Guláš dochutíme hořčicí a citrónovou šťávou.
Přílohy: jemné noky, karlovarské knedlíky.
Obměna: místo másla použijeme 10 dkg slaniny.
Zanechat komentář