Pilaf s drůbežím masem po pařížsku

Poměr: Půlka kuřete, sůl, 5 dkg másla, 25 dkg rýže, 7 dkg másla, 4 dkg cibule, 2 čerstvá rajčata a ¾ litru až 1 litr vývaru z telecího masa (viz recept č. 630).

Postup: Kuře vykostíme a syrové maso nakrájíme na nudličky. Ve větším kastrole rozpustíme máslo, vložíme do něj nakrájené maso z kuřete, osolíme a za stálého míchání krátce opečeme. Na pánvi v rozpuštěném másle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, dáme k ní přebranou, v suché utěrce dobře promnutou rýži a za stálého míchání ji dusíme, až zesklovatí. K rýži přimícháme oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a pak ji přidáme k opečenému drůbežímu masu; lehce promícháme, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a v troubě dusíme do měkka, tj. asi 30 minut.
Hotový pilaf lehce načechráme vidličkou a upravíme do hlubší misky nebo do timbálu.
Obměna: Pilaf můžeme také okořenit kořením kari.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm s rajčatovou omáčkou.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ¼ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>