
Ingredience: 1kg brambor, 300g hrubé mouky, 300g dětské krupičky, 2 vejce, 400g mletého vepřového masa, 2 cibule, 3 lžic sádla, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, kmín, cukr
Postup: Brambory vložíme do hrnce a necháme i se slupkou uvařit. Uvařené brambory oloupeme a necháme vychladnout. Mezitím si nameleme vepřové maso, které osolíme a opepříme. Necháme na pánvi rozehřát sádlo a mleté maso orestujeme, aby se zvýraznila jeho chuť. Maso osolíme, opepříme a také necháme vychladnout. Do hrnce s vodou si vložíme nakrájené zelí, kmín, sůl a necháme 20 minut dusit. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou na kostky, zaprášíme moukou a máme jíšku. Jíšku přidáme k zelí a necháme dusit ještě 10 minut a ochutíme cukrem. Vychladnuté brambory nastrouháme najemno, přidáme 2 vejce, hrubou mouku, krupici, sůl a vypracujeme těsto. Co nejdříve těsto rozválíme na pláty s tloušťkou 0,5-1cm a rozkrájíme na kolečka s průměrem cca. 10cm. Těsto plníme jednou nebo dvěma lžícemi mletého masa, zabalíme do kuliček aby nikde nebyla mezera. Knedlíky vaříme 10 minut. Knedlíky můžeme servírovat rozpůlené s porcí zelí.
Zanechat komentář