Plněné vepřové závitky smažené

4 vepřové řízky, sůl, 1 vejce a 1 bílek, strouhaná houska, trochu hladké mouky, olej

Nádivka: 2 lžíce naškrábaných jatýrek z drůbeže, 1 lžíce sekané cibule, 1 lžička sekané petrželové natě, 1 lžička naškrábané slaniny, 1 žloutek (bílek použijeme na obalení), 1 lžíce vláčné strouhané žemle, 1 lžička mléka, sůl, pepř

Všechny přísady k přípravě nádivky smícháme. Řízky na okraji nařízneme, naklepeme je, posolíme, potřeme nádivkou a pevně sbalíme. Sepneme je kovovou jehlou nebo svážeme nití. Pak je obalíme ve 2 bílcích rozšlehaných s 1 žloutkem a ve strouhané housce.. smažíme je zvolna v hlubší pánvi ve vyšší vrstvě tuku.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>