3 středně velké brambory, 3 lžíce kořenové zeleniny nakrájené na nudličky, 1 pór, ½ středně velké cibule, sůl, šálek čerstvých pokrájených hub (nebo hrst sušených), ½ menší kapusty, malá špetka kmínu, petrželová nebo celerová nať, 1 lžíce másla a 1 ½ lžíce hladké mouky na jíšku
Na části másla podusíme nakrájenou cibuli a zeleninu, přidáme houby (sušené předem namočíme), osmahneme a zalijeme do roviny vývarem nebo vodou. Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, rozředíme ji po částech vodou a povaříme asi 15 minut. Pak jíšku spojíme se zeleninou, přidáme kmín a kapustu, polévku osolíme a dovaříme. Po odstavení z ohně přidáme nasekanou zelenou nať.
Zanechat komentář