Polévka dršťková

30 až 40 dkg vařených drštěk, 1 l vývaru z kostí nebo masa a kořenové zeleniny, 1 středně velká cibule, 1 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, rovná lžička sladké papriky, sůl, 1 až 2 stroužky česneku, 2 špetky majoránky, pepř a celerová nať čerstvá nebo sušená.

Dršťky uvaříme v osolené vodě doměkka (vaření drštěk viz str., Zadělávané dršťky) nebo koupíme potřebné množství drštěk vařených. Na tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mouku a osmahneme slabě žlutou jíšku. Zalijeme ji vývarem, dobře vymícháme a povaříme nejméně ¼ hodiny. Pak přidáme uvařené dršťky, koření, česnek utřený se solí a ještě asi 10 minut povaříme. Nakonec přidáme papriku rozmíchanou v troše tuku a celerovou nať. Polévku podáváme se slanými rohlíky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>