Polévka špenátová s brambory

1 šálek prolisovaného špenátu, 1 l vývaru z kostí, kořenové zeleniny a cibule, 2 větší brambory, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 1 stroužek česneku, pepř, ½ šálku mléka.

Brambory nakrájíme na malé kostky a uvaříme je v osolené vodě s česnekem. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji buď odvarem ze špenátu, nebo odvarem z brambor, vymícháme dohladka a přidáme k ní prolisovaný špenát a brambory. Polévku ještě krátce povaříme, a pak ji zjemníme mlékem. Podáváme k ní topinky z bílého chleba.

Obměna: vynecháme brambory a do polévky zavaříme malé moučné nebo krupicové nočky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>