½ kg švestek, cukr podle chuti, 1 lžička škrobové moučky, trochu skořice nebo citrón
Omyté švestky vypeckujeme a rozvaříme ve vodě doměkka. Pak je prolisujeme nebo mixujeme a měl zředíme na potřebné množství polévky. V troše vody rozmícháme škrobovou moučku a zavaříme ji do polévky. Polévku ochutíme špetkou mleté skořice nebo citrónové kůry a podle chuti ji osladíme. Můžeme ji podávat teplou i studenou.
Stejným způsobem připravujeme polévky i z jiných druhů ovoce.
Kromě škrobové moučky můžeme do polévky přidat ke konci varu žloutek rozkvedlaný v troše vody. Pro změnu můžeme dát do některé ovocné polévky lžičku šlehačky.
Do jablečné polévky přidáme a necháme přejít varem trochu hrozinek (očištěných a spařených).
Zanechat komentář