Polévka z kyselého mléka nebo podmáslí

Poměr: ¾ litru kyselého mléka nebo podmáslí, ¾ litru vody, sůl, kmín, ocet a vaječná jíška (viz recept č. 653).

Postup: Do vody dáme sůl a kmín a trochu povaříme. Pak si připravíme vaječnou jíšku, podlijeme ji kmínovou vodou, dobře povaříme, nakonec přilijeme dobře rozkvedlané kyselé mléko, silně nahřejeme a je-li třeba, okyselíme, přisolíme a podáváme.
Chuť polévky zlepšíme, přidáme-li trochu kyselé smetany.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>