Polévka z čerstvého zelí

½ malé hlávky zelí, 1 lžička másla, ½ l čerstvého nebo kyselého mléka (nebo smetany), 1 lžíce hrubé mouky, sůl, (2 větší brambory), 1 žloutek

Zelí omyjeme, pokrájíme na proužky, dáme je do kastrolu, osolíme, přidáme máslo, zalijeme do roviny vývarem nebo vodou a vaříme doměkka. Do změklého zelí přilijeme mléko nebo smetanu se zakvedlanou moukou a polévku ještě chvíli povaříme. Nakonec přidáme žloutek rozkvedlaný v troše mléka a polévku odstavíme.

Pro větší sytivost přidáváme do polévky dvě zvlášť uvařené brambory, nakrájené na malé kostky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>