Polévka z čerstvého zelí a masa

30 dkg čerstvého zelí, 30 dkg hovězího masa bez kosti, 1 lžíce másla, 1 malá mrkev, ½ malé petržele, ¼ malého celeru, 1 menší cibule, 2 menší brambory, 2 velká rajčata, sůl.

Oprané maso vložíme do vařící osolené vody a vaříme asi 2 hodiny, ne zcela doměkka. Mezitím nakrájíme zeleninu na větší kousky a zelí na proužky. Rozehřejeme máslo a cibuli, zeleninu a zelí na něm podusíme. Pak vše přidáme k měknoucímu masu, povaříme společně ¼ hodiny, přidáme brambory pokrájené na kostky a po další čtvrthodině rajčata, oloupaná a pokrájená na plátky. S rajčaty povaříme polévku ještě asi 10 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>