30 dkg hovězího masa bez kosti, ½ lžíce tuku, 1 menší cibule, 1 krabice zmrazeného hrášku (350 g), 4 zmrazená rajčata, sůl, petrželová nať, 1 lžička másla a lžička mouky nebo ½ šálku mléka a žloutek
Na tuku osmahneme rozkrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na malé kostky, osolíme a dusíme téměř doměkka. Přidáme nerozmrazený hrášek, oloupaná rozkrájená rajčata, podle potřeby přisolíme a společně dodusíme doměkka. Vydušenou šťávu zředíme vřelou vodou na potřebné množství polévky, povaříme a přidáme petrželovou nať. Chceme-li polévku zahuštěnou, přidáme ke konci varu lžičku másla smíchaného s rozkvedlaným žloutkem. Žloutek pochopitelně nevaříme – srazil by se.
Zanechat komentář