Polévka z kysaného zelí a rajčatové šťávy s klobásou

¼ kg zelí, hrstka suchých hub, 20 až 30 dkg uzené klobásy, 1 lžíce sádla, 1 ½ lžíce hladké mouky, 1 plechovka rajčatové šťávy, sůl, pepř, 1 bobkový list, lžička cukru

Zelí uvaříme v osolené vodě a přidáme k němu koření a namočené houby. Ze sádla a mouky uděláme žlutší jíšku, zalijeme ji odvarem ze zelí nebo vodou, rozkvedláme a přilijeme k zelí. Nakonec polévku zředíme na potřebné množství rajčatovou šťávou, podle potřeby ji přisolíme, přidáme nakrájenou klobásu a v polévce ji prohřejeme. Místo kysaného zelí můžeme použít ½ l zelného láku.

Další recept viz text “Zelňačka s klobásou ala Pohlreich

 

 

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>