½ až ¾ kg kysaného zelí, 4 vepřové nožičky nebo ocásky (mohou být též žebírka), 1 velká cibule, 1 lžíce pokrájené slaniny, sůl, sladká paprika, 1 stroužek česneku, šálek kyselé smetany a 1 lžíce hrubé mouky.
Očištěné a omyté nožičky uvaříme doměkka, přidáme k nim zelí a společně povaříme až zelí změkne. Na slanině osmahneme jemně pokrájenou cibuli a přidáme ji k zelí spolu s paprikou a celým stroužkem česneku. Uvařené nožičky z polévky vyndáme, maso obereme, rozkrájíme a vložíme zpět do polévky. Nakonec přidáme do polévky smetanu se zakvedlanou moukou, polévku ještě krátce povaříme a podle potřeby přisolíme. Podáváme ji se žitným chlebem.
Zanechat komentář