½ kg zelí, 25 dkg uzené klobásy nebo párků, /2 lžíce sádla, 1 ½ lžíce hladké mouky, sůl, paprika, kmín, 1 menší cibule, ½ až ¾ šálku kyselé smetany
Na části sádla zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme papriku, překrájené zelí, sůl, kmín, přilijeme lák ze zelí a povaříme. Ze zbytku sádla a mouky uděláme žlutší jíšku, zalijeme ji vodou a vymícháme dohladka. Jíšku přidáme k zelí a společně povaříme až zelí změkne. Pak polévku zalijeme smetanou. Klobásu nakrájíme na kolečka, nasucho ji opečeme (párky musíme opéci na kousku sádla) a do každé porce polévky vložíme několik kousků.
Další recept viz text “Pohlreichova zelňačka s klobásou “
Zanechat komentář