Polévka z rajčat a zeleniny

¾ až 1 kg rajčat, 1 l vývaru, 3 až 4 zelené papriky, kousek celeru a mrkve, sůl, malý květák, 2 středně velké cibule, 1 bobkový list, malá špetka majoránky, 2 stroužky česneku

V malém rendlíku vyvaříme přepůlený česnek a ostatní koření. Zvlášť podusíme na másle nahrubo rozkrájenou cibuli, celer, mrkev a odjařincované papriky. Přilijeme odvar z koření, přidáme hrášek nebo květák, oloupaná a na dílky rozkrájená rajčata, přilijeme vývar a vaříme až je zelenina měkká, nikoliv však kašovitá. Nakonec přidáme petrželovou nať. Po větší sytivost můžeme do polévky přidat současně se zeleninou 2 až 3 brambory nakrájené na malé kostky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>