Polévka z rajčat s jablky

3 plné lžíce krupek, 1 l vývaru, 5 rajčat (mohou být i zmrazená), 1 lžíce másla, 3 kyselá jablka, petrželová nať

Kroupy umeleme na strojku na mák nebo je rozdrtíme v mixéru. Nasypeme je do vývaru a vaříme asi 20 minut. Pak přidáme pokrájená rajčata, osolíme a společně ještě 10 minut povaříme. Nakonec polévku prolisujeme nebo mixujeme a přidáme do ní na kostičky nakrájená a na másle podušená jablka.

Do každé porce můžeme přidat lžíci husté čerstvé smetany nebo neslazené šlehačky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>