Polévka z rajčat zahuštěná

½ kg rajčat, ½ lžíce másla, 1 malá cibule, 1 ½ lžíce hladké mouky, sůl, kousek celeru, 1 bobkový list, petrželová nať, zavářka: lžíce rýže nebo 3 lžíce silnějších nudlí

Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme ji vývarem z kostí nebo odvarem ze zeleniny či brambor, přidáme nastrouhaný celer, nakrájená rajčata, sůl, bobkový list a polévku vaříme asi 20 minut. Pak i procedíme, přidáme do ní zvlášť uvařenou zavářku a nasekanou petrželovou nať.

Tuto polévku můžeme zjemnit šálkem smetany nebo mléka.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>