30 dkg telecího masa, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 malá cibule, sůl, šálek pokrájené zeleniny (brukev, mrkev, květák, hrášek), petrželová nať, muškátový květ, 1 žloutek, ½ šálku mléka
Na polovině másla zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na zcela malé kousky, osolíme, podusíme, mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme zeleninu pokrájenou na jemné nudličky a společně podusíme. Zvlášť uděláme světlou jíšku, zalijeme ji, rozmícháme a 10 minut povaříme. Jíšku smícháme s dušeným masem, povaříme asi 5 minut a po odstavení z ohně do ní zamícháme mléko s rozkvedlaným žloutkem. Nakonec přidáme petrželovou nať. Do ragú můžeme přidat zvlášť vařené špagety nebo houskové knedlíčky.
Zanechat komentář